1. Az adatkezelő

Szolgáltató neve: Tóth Helga ev.
Szolgáltató székhely / levelező cím: 1191 Budapest Kazinczy utca 20. 5/17
Nyilvántartásba bejegyző hatóság: Budapest községi
önkormányzat jegyzője Adószám: 67859849-1-43
Nyilvánszámszám: 50865079
Telefonszáma: 06-30-702-1173
E-mail címe: info @ helgatoth.hu

  1. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

A társaság nem folytat olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné a adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. Az adatkezelés céljajai, jogalapjai

Jelen tájékoztató célja, hogy az e honlap látogatói és későbbi partnerei átlátható és egyértelmű formában tudják megállapítani, milyen személyes adatokat kezelünk és mi alapján tesszük ezt. A közérthetőséget csak akkor látjuk biztosítani, ha a pontos törvényi előírásokat külön pontban soroljuk fel, ezt a tájékoztató végén helyeztük el.

  1. Kapcsolatfelvételi űrlap

A jelen elérhetőségen elérhető elérhetőségi adatlap célja az online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása. Az űrlap nevét és e-mail címét, a termék cikkszámát és ezzel kapcsolatos üzenetét kérjük adja meg. Ezekről az adatokról hozzájárulás alapján kezeljük.

  1. Blog hozzászólások

A blog beérkező hozzászólás célja egy adott témával beszélgetés indítása, egy blogot olvasók bevonása. Egy blogra hozzászólás esetén meg kell adni egy nevet és egy e-mail címet. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulás. Spam ellenőrzése a kommentekre az Akismet szolgáltatása szűri.

  1. Hírlevél / eDM

Híreinkről, újdonságainkról, akcióinkről hírlevelet küldünk azoknak, akik ehhez hozzájárultak. A hírlevelek tartalmazzák a vállalkozás nevét, elérhetőségét, ezért reklámnak minősülnek. Feliratkozhat egy hírlevél név és e-mail cím, lakcím és telefonszám megadásával.

  1. Facebook oldal

A Facebookon keresztül elérhető online kapcsolatfelvételi lehetőségek, hírlevelek, véleménynyilvánítás, üzleti hirdetések, a megszerzett potenciális ügyfelek személyes adatok (név, hozzászólás) találkozhatnak, amelyekhez az érintett hozzájárulása megtörténik. Oldalunkon privát üzenetküldés lehetséges.

  1. Számlázás

Ha megrendeltünk egy szolgáltatásunkat, szerződést kötünk, és számlát állítunk fel a díjazás elvégzésére, amely kötelező. Ehhez kérjük a számlázási nevet és címet, valamint az e-mail címet, amelyen az adatok megegyeznek (ez rendszerint korábban már a kapcsolatfelvételt megelőzően). Ha telefonon ellenőriztük a kapcsolatot, akkor hozzájárul ahhoz, hogy ez a tájékoztatás birtokunkba kerüljön.

  1. Kapcsolatfelvétel telefonon keresztül

A honlap kihelyezett telefonszámán keresztül látni fogjuk a telefonszámodat. Valószínűleg bemutatkozol, így nevedet megismerjük. Előbbi mindenképpen szükséges adatokat, ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogadunk el. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk, ha nem érhetjük el. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszám és hozzá kapcsolódó nevet nem mentjük el.

  1. Üzleti, szakmai partnerek elérhetősége

Üzleti / szakmai kapcsolataink jogos érdekképviseletével kezeljük a partnereink vezetőinek, dolgozóinak, kapcsolattartóinak személyes adatait: nevet, telefonszámot, e-mail címet.

  1. Sütik (“Cookie-k”)

Egy cookie betűből és számokból álló információs csomag, amelyet általában egy weboldal böngészője küldenek el azzal a céllal, hogy elment bizonyos beállításokat, megkönnyíti a honlap használatát és közreműködik arról, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatókról. A cookie-k nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k gyakran tartalmaznak egyéni azonosítót – egy titkos, véletlenül generált számsor – amit az eszközöd tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, és néhány pedig hosszabb ideig tárolja a számítógépen.

A sütikkel kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhatsz, a korábbi látogatásaid során elhelyezett adatfájlokat törölheted, ennek pontos módjáról böngésződ útmutatója igazít el, melyeket a következő oldalakon találsz:
Cookie-k és webhelyadatok kezelése Chrome-ban,
Információ a sütikről Firefox-hoz,
Cookie-k kezelése Internet Explorerben és Edge-ben.

Egyes böngészők azt is lehetővé teszik, hogy minden alkalommal, amikor bezárod, automatikusan törlik a böngészési adatokat. Erről itt olvashatsz.

A weboldal egyes részeinek letöltésekor az általunk használt látogatáselemző szoftver (a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics) automatikusan kisméretű, bizonyos esetben a személyes adataidat tartalmazó adatfájlokat helyez el a számítógépeden. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítést is kapsz, amikor először az oldalra látogatsz, és jóváhagyásodat kérem ehhez. Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásaid alkalmával kapott korábbi adatfájlok révén származó információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ezen az oldalon kapsz tájékoztatást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot névtelenítve (anonimizáltan) tárolja, nem tudja összekapcsolni a felhasználóval. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban (pl. új munkamenetet kezd).

Amennyiben meg szeretnéd akadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatásodat az analitikához, használd ezt a bővítményt (bármely böngészőre elérhető).

A Google olyan cookie-kat is használ („DSID”, „IDE”, „NID”), amelyek arra szolgálnak, hogy összekapcsolják a felhasználó különböző eszközökön végzett tevékenységeit, ha korábban bejelentkezett rajtuk Google-fiókjába. Mindezt a felhasználónak megjelenő hirdetések eszközökön átnyúlóan történő összehangolása és a konverziós események mérése érdekében teszi. Ha nem szeretnéd, hogy a Google hirdetések összehangoltan, eszközein átnyúlóan jelenjenek meg neked, a Hirdetésbeállítások segítségével kikapcsolhatod a hirdetések személyre szabását.

Ha előzőleg cookie-t kaptál a Facebook-tól – vagy mert van fiókod, vagy mert felkerested a facebook.com oldalt –, a böngésződ adatokat küld ezzel a cookie-val kapcsolatban, amikor a “Tetszik” gombbal vagy más közösségi beépülő modullal ellátott webhelyet (mint ez a weboldal) keresel fel. Erről bővebb információt itt találsz.

Weboldalunkon marketing célokból Facebook konverziómérő pixelt is használunk, melynek elfogadásához szintén hozzájárulásodat kérjük, amikor először látogatsz az oldalra. Az ezzel kapcsolatos adatok szintén a Facebook-hoz kerülnek. Bővebb információt a Facebook sütikről ezen az oldalon találsz.

Amennyiben a blogon kommentelsz, a hozzájárulásoddal a weboldal süti segítségével eltárolja neved és e-mail címed, hogy egy következő látogatás alkalmával már ne kelljen újra begépelned (ehhez be kell pipálnod a checkbox-ot).

Hírlevélszoftverünk többféle sütit használ a nyelvi adatok tárolására, teljesítmény gyorsítására, analitika továbbítására.

Az oldalon elhelyezett megosztás gombok (Facebook, Google+, Pinterest, Instagram) és beágyazott tartalmak (pl. YouTube videó) is sütit helyezhetnek el a gépeden.

  1. Hozzájárulás visszavonása

Hozzájáruláson alapuló adatkezelés (lásd fentieket) a következő tevékenységeknél:

  • reklámot is tartalmazó hírlevél küldése
  • honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül történő kapcsolatfelvétel az érdeklődők részéről
  • Facebook oldal üzemeltetése
  • blogon történő hozzászólás
  • látogatottsági statisztika készítése
  • telefonon történő kapcsolatfelvétel

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.

Hozzájárulásodat hírlevél esetén visszavonhatod a hírlevél végén elhelyezett leiratkozás linkre kattintással.

Facebook oldal esetén visszavonhatod az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet és komment esetén annak törlésével.

Más, hozzájáruláson alapuló adatkezelési művelet esetén, kérünk, írj egy rövid üzenetet az info@helgatoth.hu e-mail címre.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

  1. Szerződés és jogi kötelezettség

A számlázási adatok vezetése és a számla kiállítása jogszabályban előírt kötelezettségünk. Ha a kért adatokat megbízónk nem adja át, lehetetlen teljesítenem a vállalt szolgáltatást.

Szolgáltatásaink megrendelését követően a megrendelőkkel létrejön egy szerződés írásban vagy szóban. Vállalkozásunk alapvetően természetes személyekkel köt szerződést, mégis előfordulhat, hogy jogi személy esetén személyes adatok is kerülnek a szerződésbe, például a kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe. A szerződéskötés feltétele, hogy ezeket az adatokat ismerjük, tudnunk kell, ki a másik fél, hol érjük el. Az adatok ismerete nélkül a szerződést nem tekintjük megkötöttnek és a szolgáltatást nem tudjuk teljesíteni.

  1. Jogos érdek megnevezése

Üzleti partnereink, üzlettársaink vezetőinek vagy kapcsolattartóinak elérhetőségi adatait és nevét jogos érdek alapján kezeljük. Üzleti partnerek alatt azokat a személyeket értjük, akikkel együtt dolgozunk egy-egy munkafolyamat során, pl. megbízó cég marketingese/stylist-ja, aki a konkrét munkákra megbízást, utasítást ad, vagy nyomda, amely szakmai anyagainkat nyomtatja, a programozó, aki a webes munkák során segít stb.

Ezeket a személyes adatokat hosszú évekre visszanyúló, korábbi levelezéseink, találkozásaink során maguktól az érintettektől kaptuk, a bizalmas kezelésről már meggyőződhettek az érintettek.

VII. Az adatok tárolásának időtartama

Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – törlési kérelemig

Blogon beérkezett kommentek (név, email cím, hozzászólás) – törlési kérelemig

Hírlevélre feliratkozás (név, email cím, lakcím, telefonszám) – leiratkozásig

Facebook oldal (név, hozzászólás) – oldal törléséig, érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig

Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig

Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennállásáig, törlési kérelemig

sophiemolnardesign.com weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat

GA látogatottsági statisztika – 26 hónap

VIII. Biztonsági intézkedések

Cégünkben megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk arról, hogy a személyes adatokat védjük többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, a téves nyilvánosságra hozatal ellen vagy a jogosulatlan megváltoztatás ellen. Laptopjainkra jelszó megadása után lehet belépni, melyet az Windows Defender véd a vírusoktól. Telefonjainkat ujjlenyomat azonosítással használunk. A Gmail-be, Facebook-ra kettős azonosítással lépünk be. Weboldalunk esetén is mindent megteszünkk azért, hogy illetéktelenek ne törjék fel.

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és technológia jelenlegi állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

  1. Címzettek

Cégünk egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat vesz igénybe.

Tárhelyszolgáltatás:
DiMa.hu Kft.

Iroda címe: 4026 Debrecen, Honvéd u. 1 / A 1/1.

Adószám: 14079665-2-09

Cégjegyzékszám: 09-09-014017

E-mail:  info@dima.hu
(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához, saját domain e-mail címre érkező emailek továbbítása.)

Emailek fogadása és elküldése: 
Gmail – Google Inc., Mountain View, Kalifornia, Egyesült Államok
(Hozzáférés a levelezéshez és annak minden adatához.)

A hírlevélre feliratkozás: 
MailChimp
(Hozzáférés a feliratkozáshoz tartozó adatokhoz.)

Facebook oldal: 
Facebook Inc.
Menlo Park, Kalifornia, USA
Adatkezelési tájékoztató:  https://www.facebook.com/about/privacy/update
(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentzéhez.)

Facebook pixel:
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
(Hozzáférés a HTTP-fejléchez [IP cím, oldal helye, átirányító, felhasználói ügynök], képpont azonosító, Facebook cookie.)

Google Analytics:
Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

Pinterest megosztás gomb:
Pinterest-Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Írország
Adatkezelési tájékoztató:: https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy
(Hozzáférés a látogatás adataihoz.)

  1. Az érintett jogai
  2. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Weboldalunk látogatói, ügyfeleink, partnereink jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha igen, jogosultak hozzáférést kapni a következő információkhoz:

  • adatkezelés céljai
  • az érintett személyes adatok kategóriái
  • címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, beleértve a harmadik országbeli címzetteket és a nemzetközi szervezeteket,
  • az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,
  • az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen
  1. Helyesbítéshez való jog

Weboldalunk látogatói, ügyfeleink, partnereink jogosultak arra, hogy kérésre helyesbítsük a rájuk vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatni kell, akivel a személyes adatot közöltünk, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

  1. Törléshez való jog

Indokolatlan késedelem nélkül cégünk köteles törölni ügyfeleink, megbízóink, weboldal látogatói kérésére, vagy kérés nélkül is a rá vonatkozó személyes adatokat, ha

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;
  • a megbízó/ügyfél/látogató visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • a megbízó/ügyfél/látogató tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezeltük;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Ha nyilvánosságra hoztuk a személyes adatot, amelyet törölnöm kell, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszük az ésszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassuk az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy ügyfelünk/megbízónkat/weboldal látogatója kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának illetve másodpéldányának törlését.

Nem kell törölnünk a személyes adatokat, ha az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. Amennyiben ilyen adat törlésére érkezik kérés, megfontoljuk, és írásban megválaszoljuk a döntésünket.

A törlésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltünk, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Ügyfelünket/megbízónkat/a felhasználót kérésre tájékoztatom a címzettekről.

  1. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ügyfelünk/megbízónk/a weboldal látogatója jogosult kérni az adatkezelés korlátozását, ha:

  • vitatja a személyes adatok pontosságát, tisztázásig
  • az adatkezelés jogellenes, és az adatok törlése helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a felhasználó / ügyfél / megbízó igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • a felhasználó / ügyfél / megbízó tiltakozott a jogos érdekből történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a felhasználó / ügyfél / megbízó hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás feloldásáról a felhasználót / ügyfelet / megbízót előzetesem tájékoztatjuk.

A korlátozásról minden olyan címzettet tájékoztatni kell, akivel a személyes adatot közöltünk, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az ügyfelet/megbízót/a felhasználót kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

  1. Adathordozáshoz való jog

Az automatizált módon történő adatok kezelése esetén, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződéses jogalap, ügyfelünk/megbízónk/a weboldal látogatója jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa rendelkezésemre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ez technikailag megvalósítható.

Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

  1. Tiltakozás joga

Az ügyfelünk / megbízónk tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor, amennyiben az adatkezelés jogalapja jogos érdek. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetünk tovább, kivéve, ha bizonyítjuk, hogy azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek ügyfelünk / megbízónk érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

  1. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Mivel nem végzünk automatizált döntéshozatalt és profilalkotást, ezért ezt az alapjogot biztosítani nem tudjuk.

  1. Panasz esetén

Személyes adataidat a legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Amennyiben mégis úgy érzed, hogy nem tettünk meg minden tőlünk elvárható intézkedést a személyes adataid védelme érdekében, vagy egyszerűen csak kérdésed van, kérlek, írj az info@helgatoth.hu e-mail címre.

Amennyiben cégünk az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét itt találod).

Továbbá, bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu).

XII. Automatizált döntéshozatal

Cégünkben nem működik automatizált döntéshozatal.

XIII. Az adatkezelések jogalapjának meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettem figyelembe

A reklámot is tartalmazó hírlevél küldése csak hozzájárulás alapján lehetséges, ezt az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontja és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdése írja elő.

A honlapon történő kapcsolatfelvétel, a blogban való hozzászólás, a Facebook oldal üzemeltetése, látogatottsági statisztika és konverziómérés, a sütik és az üzleti kapcsolatok és megállapodások kapcsán történő adatkezelések kapcsán a Az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontját vettem figyelembe.

A számlázással kapcsolatos adatkezelés alapja az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) és az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. tv. 78. § (3) bek. (bizonylatok megőrzési határideje) és az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) (számla kötelező elemei).

Egyéb rendelkezések

Jelen tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba, és új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítani kell és felül kell vizsgálni a tartalmat. Ha cégünk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezet, szintén módosítjuk.